Rekenkracht Bitcoin netwerk naar nieuw record!

De rekenkracht van het bitcoin netwerk is gestegen naar een nieuw record. Dit betekend niet alleen dat er meer miners bijgekomen zijn maar ook dat de veiligheid van de bitcoin blockchain groter is geworden.

De recordhoogte van de rekenkracht is vorige week naar maar liefst 74,5 Exahashes per seconde (EH/s) gestegen. Nog geen jaar terug (augustus 2018) werd het vorige record gebroken met 61,9 EH/s. Dit hield zoals vele weten niet lang stand. Mogelijk door de forse prijs daling tot wel €2800,- in december.

Door de forse prijs daling moesten vermoedelijk veel miners noodgedwongen hun apparatuur uitzetten. Het geld wat ze eerst kregen voor een gedolven bitcoin was zo laag dat dit niet meer winstgevend was. Zo zakte de hashrate enorm en was hier nog maar de helft van over (31 EH/s).

Gelukkig is dit zo als het er nu op lijkt verleden tijd. Na 6 maanden was het diepte punt van de rekenkracht van het bitcoin netwerk weer ingehaald en in Juni werden er zelfs een records gebroken. 5 Juli werd het nieuwste record verbroken van maar liefts 74,5 EH/s.

Rekenkracht bitcoin belangrijk?

De rekenkracht van het bitcoin netwerk is erg belangrijk. Dit omdat de veiligheid stijgt en hoe meer miners en dus rekenkracht aanwezig zijn hoe sneller de transacties geverifieerd kunnen worden.

Een kwaadwillende heeft meer dan 50% van de totale rekenkracht nodig om een aanval met succes uit te voeren. Hoe hoger de hashrate des te meer apparatuur en stroom heb je nodig om deze ook wel 51% attack genoemd te behalen.

Bitcoin mining apparatuur en elektriciteit kosten erg veel geld, zoveel geld dat dit niet winstgevend zal zijn om een aanval uit te voeren op het bitcoin netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.