Hackers Bitfinex mogelijk gepakt

In 2016 werd Bitfinex gehacked en werden er 120.000 bitcoins buit gemaakt. Door de openbaarheid van de blockchain kunnen alle trancacties op het bitcoin netwerk gevold worden. Dus ook de bitcoinadressen waarop deze gestolen bitcoins staan.

Net als bij de bitcoins van Satoshi Nakamoto worden de bitcoins van de bitfinex hack door iedereen in de gaten gehouden. 3 jaar werd er niets met deze bitcoins gedaan, maar begin deze maand kwamen de gestolen bitcoins in beweging. De hackers verplaatsten tientallen munten naar verschillende bitcoinadressen. Vandaag de dag ligt de waarde van de gestolen bitcoins rond de 1,2 miljard euro.

Onlangs zijn er twéé broers opgepakt in Israel. De twéé zouden via phishing emails tientallen miljoenen cryptocurrency’s afhandig hebben gemaakt. Door phishing emails te sturen met een link naar een geclonede website konden de broers van hun slachtoffers de inloggegevens stelen.

Nu wordt er beweert dat de twéé broers mogelijk iets te maken hebben met de recent verplaatste bitcoins van de bitfinex hack. Of de twéé Israëlische broers hier ook echt iets mee te maken hebben wordt nader onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.