Blockchain update Electroneum

Onlangs is er een grote blockchain update geweest bij de cryptomunt Electroneum (ETN). De update zou de munt bestand moeten maken tegen 51% aanvallen en vele malen milieuvriendelijker.

Hiermee is Electroneum de eerste die een milieuvriendelijke blockchain heeft gerealiseerd. Kortom een grote stap in de crypto miner wereld.

Energieverbruik van de Electroneum blockchain is van 2,4 miljoen lampen naar 1 lamp gegaan!

Proof of Responsibility (PoR)-systeem

In het onderstaande filmpje verteld Richard Els (CEO van Electroneum) wat de grote update precies inhoud. Electroneum zelf spreek over een Proof of Responsibility systeem.

Richard Els CEO van Electroneum over de Blockchain Upgrade

Beloning miners met 75% verlaagd

Voor de update verkochten grote miners gelijk hun winst op crypto exchanges. Dit is nu niet meer mogelijk door de blockchain update van electroneum.

Met deze upgrade word de beloning verlaagd naar 75%. Dit heeft geen invloed voor de cloud miners, maar lagere beloning heeft invloed op de validatie van de blokken op de blockchain.

Doordat Electroneum nu een beperkt aantal vertrouwde miners heeft geselecteerd, kunnen zij elke miner valideren met een unieke authenticatie sleutel. Een voordeel hiervan is dat miners bij een geconstateerde risico op elk gewenst moment op afstand uitgeschakeld kunnen worden. Electroneum noemt dit zelf een moderated blockchain.

Ook kan het systeem van Electroneum hen op de hoogte stellen als er een bijvoorbeeld een risico is dat als de mining apparatuur of de sleutel gehackt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.